Östersund
Östersund är porten till fjällen med en inkluderande stadspuls, aktiviteter, evenemang och en levande stadskärna.

Östersund är Jämtlands huvudstad, en naturlig centralpunkt i en region med en mycket tydlig egen identitet. Här krokar traditioner arm med mångfald och framtidstro. Stora marknader med hundraåriga anor som Gregoriemarknaden varvas med internationella spjutspetse­venemang som skidskytte-VM och Storsjöyran.
Samtidigt pågår den ständiga strömmen av andra evenemang som täcker in hela året. Allsvensk toppfotboll, konstutställ­ningar, elitbasket, teater, matmässor och mycket annat. Här kan lokalt och globalt betyda samma sak, inte minst i stadens dynamiska mathantverk. Östersund och Region Jämtland Härjedalen är sedan 2010 ut­sedd av UNESCO till Creative City of Gastronomy. Här är det enkelt att hitta innovativa restauranger med mat som odlats, fiskats eller jagats i närheten.

Östersund är en stad att växa i. Att på­verka. Att utveckla. Och utvecklas med. Östersund upplever en stark tillväxt och framtidstro. Vi som bor här skapar tillsammans en nyfiken stad med inkluderande puls och spännande visioner. Flera nya bostadsområden byggs och nya planeras. Staden växer. Arbetsmarknaden är stark och rymmer goda karriärmöjligheter. Mittuniversitetet bidrar med ett myllrande campus och internationell innovation och forskning.

Här är arbetet viktigast. Men fritiden är ännu viktigare. Livsstilen är aktiv och naturen lockar. Storsjön och fjällvärlden ligger endast en drömmande blick bort. Nästan irriterande nära. Paddla längs Storsjöns stränder, vandra i fjällen eller åk i skidspår som lockar hit världseliten. Eller så lägger du de första morgonspåren i pudret på Åreskutan eller Bydalsfjällen. Det går fint, för fjällen ligger bara en timma bort. Det gör livets mjuka värden tydliga och många väljer en aktiv livsstil som präglas mera av ”ute” än ”inne”. Så enkelt. Så självklart. Välkommen till Östersund!

 

Läs mer om vad Östersund har att erbjuda här: Visit Östersund